Brendengen Gård

Brendengen gard i gamle dager.

Brendengen Gård.

Med kjærlighet til vår gamle bondekultur driver vi Brendengen gård. Her på gården legger vi vår ære i at både dyr og mennesker skal komme tilbake til sine opprinnelige røtter- et samspill mellom mennesker,dyr og naturen.

Garden Brendengen er i Oppland, Nordre-Land, Torpa.


Gårdsfolka Aina og Åge.

Det opprinnelige navnet Brenningen, som har samme språkelige betydning som navnet Sveen, alså et sted det har vert brent, drevet svebruk, før rydningen av plass på samme sted. fordi endelsen - engen sekundært er kommet inn, og navnet gjerne skrevet "Brendengen", er dette blitt et familie navn dannet ut i fra bruksnavnet. Brenningen er en av de to Lunde-plassene som ble ryddet mellom 1723 og 1782, der en av dem også eksisterte innen 1761.

Oldefaren til Aina fikk 6 barn med sin daværene kone - hun dør i barsel, noe som var svært vanlig i denne tiden. Han finner seg da ny kone som føder tilsammen 16 barn. Det sier seg selv at det måtte vert en kamp for tilværelsen å klare å mette alle sammen. De første barna forlater garden rett etter konfirmasjons alderen og flere av dem søkte lykken i Amerika. Takket være dem har garden hele tiden vert i slekten - da de sendte hjem noen sårt trengende mynter.
Det er ofte vi sender våre fofedre noen gode tanker da vi vandrer over tun og slåtte mark, og vi fortsetter deres arbeid med dyp respekt for deres utrettelige innsats med det jordiske.
Takk.

Aina B.Rønningen 03.10.2012 10:06

Hei Hege. Dere er hjertelig velkommen for å se vår besetning! Fint om du sender meg en mail slik at jeg får din e-post adresse. Mvh Aina

Hege S 01.10.2012 22:00

Hei!
Vi er interessert i høylandsfe,og har veldig lyst å komme å hilse på deres besetning, dersom dette er mulig. Vi er fra Snertingdal. Kontakt på mail.

| Svar

Nyeste kommentarer

09.12 | 10:31

Hei Tordis! Kokes i vann og litt Zalo, til innmaten løsner. Tar noen timer. Lukter litt, så greit å koke de utomhus. Lykke til! Mvh Åge

07.12 | 17:36

Hvordan og Hvor lenge kokes hornene til drikkehorn? Hvilken fremgangsmåte?

08.05 | 19:16

hei på dere!!!!
pleier å være innom her nå og da,veldig hyggelig
Ha en fin helg!! klem fra oss

25.03 | 10:11

Tusen takk Ørnulf! Du er hjertelig velkommen tilbake